Fitt anya, boldog baba

A Strollfit egy kisgyerekes anyukáknak összeállított babakocsis edzésforma, szakképzett trénerekkel, a szabadban.

Neked való!

Ha a szülés után szeretnél minél hamarabb visszatérni korábbi formádhoz, vagy már több gyerkőc nevelése mellett keresel időt az edzésre, vagy csak testi-lelki kikapcsolódásra vágysz hasonló élethelyzetben lévő anyukák társaságában, akkor a Strollfitet neked találták ki!

Természetesen a gyakorlatok babakocsi nélkül is végezhetőek, így várjuk azokat az anyukákat is, akik csupán kikapcsolódásra vágynak, nagyobb gyerekek pedig hozhatnak görkorcsolyát vagy bringát is.

 

Hogyan zajlik?

Rövidke kocogást követően bemelegítünk, majd speciális, az anyasággal együtt járó mozdulatokra koncentráló erősítést végzünk. Futóiskolai és tartást javító gyakorlatokkal mobilizáljuk a gerincünket is, végig kihasználva a babakocsi adta előnyöket. Az edzés végén természetesen nyújtunk, levezetünk.
Csemetéink folyamatosan aktív vagy passzív részesei az órának, babáinkat igyekszünk minél többször bevonni a közös munkába, szórakoztatjuk őket, de ha csak pihenni, vagy eszegetni van kedvük, a középen leterített piknik játszópléd mindig rendelkezésre áll.

Azért is különleges ez az edzés, mert a természet és környezet adta lehetőségeket is kihasználjuk (járdaszegély, padok, korlátok, fák, emelkedők, stb). Használunk még gumikötelet vagy soft ballt is, de a legcsodálatosabb, hogy edzés közben élvezhetjük a napsütést, a fű illatát és a madarak csicsergését…:)

 

Miért szuper?

Mivel a kisgyerekes családokban hatalmas problémát jelent a szabadidőre, sportolásra szánt idő előteremtése, a Strollfit tökéletes megoldás: nem kell külön bébiszittert szerezni az edzés idejére, sőt, a gyerekek számára is élvezetes időtöltés a közös mozgás a szabad levegőn. Miközben anyu formálódik, a baba nézelődik, nevetgélhet anyukáján, rágcsálhat valamit, játszhat, vagy szundíthat a kocsiban, de játékosan be is vonható a gyakorlásba, ha arra van igénye. Ráadásul nagyszerű súlyzó válik belőle! :)

 

Mi az edzés célja?

A babavárás és a szülés, majd az azt követő gyermekágyi időszak rendkívüli módon igénybe veszi az anyukák kondicionális képességeit. Gyakorlataink ehhez a speciális élethelyzethez alkalmazkodnak. Az egész testet megdolgoztatjuk, fokozott figyelmet fordítva a törzs és a karok izomzatára, valamint az aerob állóképesség fejlesztésére, hiszen a szoptatás, a gyermekek emelgetése, cipelése extrém terhelést jelent az anyukák számára.

A Strollfit elkezdéséhez nincs szükséged semmiféle előképzettségre, különleges erőnlétre, hiszen ezt a mozgásformát éppen a Te élethelyzetedben lévő friss vagy leendő anyukák számára fejlesztették. Mindenki éppen annyit tehet bele, amennyit kivenni szeretne belőle - és ha Te már nagyon fitt vagy, akkor is megtalálod benne a magad nehézségi szintjét! :) Ami nagyon fontos, hogy anyukák és csemetéik a közösen eltöltött idő minden percét élvezzék. Ráadásként, utolsó utáni levezetésként, jöhet egy kis babás-mamás csevegés, hiszen itt nemcsak a testünket edzzük, hanem rengeteg fontos információ is gazdát cserélhet…

 

Kik tartják a Strollfit edzéseket?

A Strollfit trénerek speciális továbbképzésen vettek részt, amelyen megismerkedtek az anyukák szervezetében történő biokémiai, pszichológiai változásokkal, valamint a tipikusan résztvevő babák (0-3 év) életkori sajátosságaival. Edzőink felkészültek a babakocsis futás technikai részleteivel, és oktatóképzésünkön különös gondot fordítunk a bemelegítés és óravégi nyújtás helyes elvégzésére. Tudjuk, hogy a szoptatás időszakában nem lehet izomlázad, hiszen az befolyásolná babád táplálékának minőségét, de azt is, hogy szülés után milyen fontos a rendszeres mozgás, és a társaság.

Mivel magunk is gyakorló anyukák vagyunk, amellett, hogy évek óta professzionális trénerek, nemcsak a gyakorlatok szakszerűségét garantáljuk, hanem a közös kültéri edzések csodás, családias hangulatát is.

 

Mit hozz magaddal az edzésre?

  • Gondoskodj arról, hogy a babád a kocsiban az évszaknak megfelelően, rétegesen legyen felöltöztetve, és mindenképp készíts be számára innivalót, valami rágcsát, a kedvenc játékát. Ez egy olyan edzés, ahol az ő kényelme és jól-léte az első számú szempont.:)
  • Javasoljuk, hogy a futáshoz jól használható, lehetőleg kifejezetten erre a célra fejlesztett futó babakocsit használjatok! Ha még nincs ilyened, első körben kölcsönözhetsz tőlünk a Kölcsönzőből, és később beszerezhetsz egyet, de a Strollfit gyakorlatokhoz a sima, meglévő babakocsid is megfelel.
  • Futócipő, kényelmes, jól szellőző sportruházat, egy törölköző, és frissítő ital saját magadnak is.
  • Hozz magaddal egy jógamatracot, vagy polifoamot, a talajgyakorlatok elvégzéséhez.
  • Ezen kívül már csak a lelkesedésedre lesz szükséged, de ha éppen egy kis extra motivációért csatlakoznál hozzánk, akkor is nagyon jó helyen jársz! :)

Gyere el, és az első Strollfit edzésedre légy a vendégünk!

fuss baba logo