Fitt anya, boldog baba

Elemek szűrése dátum szerint: november 2014

K2_CsPMUTCE_november+0000Rnov.PMUTC_0C3
Kategória: Blog

A Rossmann Strollfit bemutatkozója a Babamama Expón

2014 május végén a Fuss Babakocsival Egyesület indított egy sportolásra ösztönző mozgalmat, mely a családos szülőknek és babájuknak szól. Ugyanis szülés után 6 hónappal bátran lehet sportolni!10422107 395955487224923 5957401619162939808 n
A babakocsis futás külföldön már sok éve népszerű, komoly kultúrája van, rengeteg futó babakocsi kapható a piacon. Itthon ezzel szervezetten senki nem foglalkozott eddig, néhány apuka futott csak babakocsival a futó versenyeken.

Egyesületünkkel azokat a családokat segítjük információkkal, ingyenes teszt futásokkal, közös versenyzésekkel, programokkal és edzésekkel, akik szeretnének babájuk társaságában edzeni a friss levegőn. A futó klubok és egyéni futások is országosan egyre népszerűbbek. Babakocsi kölcsönzőt is működtetünk a kezdők számára.

Viszont sokan vannak köztünk olyanok, akik nem kifejezetten a futás szerelmesei, inkább aerobic órákra jártak korábban, közösségben szeretnek edzeni, örülnek egy kis plusz erősítésnek, nem „csak" kocogni van kedvük.Nekik találták ki a Strollfit órákat!

K2_PPMUTCE_november+0000Rnov.PMUTC_0C3
Kategória: Blog

Miért nem rázzák a futó babakocsik a babákat?

A legtöbb babakocsis futót az a kritika éri, hogy kirázza gyermeke lelkét és a rázkódás káros a babára. A babakocsis futás valóban egészségtelen lenne gyermekünkre?

A rázkódás, főleg a baba egy éves kora előtt valóban kerülendő. Ezért is ajánlott, hogy gyermekünkkel lehetőség szerint jó minőségű útszakaszon, aszfalton kezdjük el a futást. Azonban az út minősége mellett még hangsúlyosabb, hogy olyan babakocsival induljunk sportolni, amit futásra terveztek.

K2_PPMUTCE_november+0000Rnov.PMUTC_0C3
Kategória: Blog

12 tipp, hogy fuss babakocsival!

Sok friss kismama nem érzi jól magát szülés után a bőrében mert súlyfelesleggel küzd, de el sem tudja képzelni, hogyan teremtsen még időt és energiát a testmozgásra. Ráadásul hogyan oldja meg a baba felügyeletét, ha egyáltalán elvan gyermeke mással. Attól, hogy édesanya lettél és felszedtél pár kilót (ahogyan az egy várandósság esetén teljesen normális), még nem kell azt hinned, hogy nem lehetsz már fitt, és hatalmas mami cuccokban sem kell járnod örökre. :) Szépen fokozatosan visszanyerheted szülés előtti alakodat, vagy legalábbis megközelítőleg azt, ebben biztos lehetsz. Ráadásul egészségedért és alakodért babáddal együtt is tehetsz. Nem kell dadust hívnod heti háromszor egy órára.
Külföldön már semmi különös nincs abban, ha az anyukák egy három kerekű kocsival kocognak gagyarászó babájukkal. Teljesen bevett szokás, hogy így hozzák magukat újra formába testileg és lelkileg is.

K2_PPMUTCE_november+0000Rnov.PMUTC_0C3
Kategória: Blog

Mikortól kezdhetünk gyermekünkkel futni?

Mi Olivérrel  2 hónapos korában, mózes kosaras futásra alkalmas kocsival kezdtünk kisebb távokat futni a lakóparkban, ahol jó minőségű aszfalt van. Zsolti nem bírt magával, menni akart futni, viszont Olivérrel időt akart tölteni, ezért nem akarta itthon hagyni, hát útnak indultak heti 1-2 alkalommal. Nagyon élvezte Olivér, nagyokat szundizott, nézelődött. Ennek ellenére, olvassátok el, miért javasolják, hogy kivárjuk a babakocsis futással a 6 hónapot. Ha nagyon nem bírjátok, akkor mindenképp 3 felfújható kerékkel rendelkező mózes kosaras kocsival fussatok.

K2_PPMUTCE_november+0000Rnov.PMUTC_0C3
Kategória: Blog

Mi a túró ez a Strollfit?

Hogy került ez most Magyarországra? Ki találta ki?

Nyári Fruzsina vagyok, a Fuss Babakocsival Mozgalom és Egyesület alapítója. Férjemmel családilag babakocsival futunk mióta kisfiunk, Olivér megszületett. Mivel mindig sportoltunk, tudtuk, hogy babával is fogunk mozogni rendszeresen.

fuss baba logo