Nyomtatás

Mi a túró ez a Strollfit?

Post

Hogy került ez most Magyarországra? Ki találta ki?

Nyári Fruzsina vagyok, a Fuss Babakocsival Mozgalom és Egyesület alapítója. Férjemmel családilag babakocsival futunk mióta kisfiunk, Olivér megszületett. Mivel mindig sportoltunk, tudtuk, hogy babával is fogunk mozogni rendszeresen.

10478675 367582890062183 6882403401543728974 nKülföldön láttam már többször, hogy az anyukák 3 kerekű babakocsikkal futnak a parkokban. Így
utána jártunk, hogy milyen kocsit érdemes beszerezni, mikortól fussunk, milyen futótechnikával érdemes futni és még sok okosságot láttunk, olvastunk.

Szülés után 6 hónappal, én is elkezdtem kocogni Olivérrel. Ennyi időt, úgy érzetem, hagynom kell a szervezetemnek, hogy kipihenje a szülést.

Férjem, Zsolti nagyon élvezte, hogy a Olivérrel „szaladgál” a lakóparkban, 10 hónaposan már Olivér legurulta az első félmaratonját.

Zsolti fejébe vette, hogy 2014-ben 1000 kilométert fut le Olivérrel, ezért úgy döntöttünk ennek kapcsán elkezdjük itthon népszerűsíteni ezt a szuper családi sportot. A mozgalom hatására szépen kezdtek gyűlni mamik és papik is.

Nem csak bennem kezdett kialakulni az igény arra, hogy ne „csak” fussunk, hanem erősítsünk is. Én nem voltam a futás szerelmese korábban, nekem mindig kiegészítő sportom volt állóképesség fejlesztés, testsúly kordában tartása miatt. Én inkább Trx és boksz órákra jártam szívesen. Így kerestem, kerestem és ráakadtam, hogy külföldön is olyan babakocsis fitnesz órákat is tartanak, ahol van futás a fogyás, állóképesség javítás miatt, de erősítő gyakorlatok is vannak mellé. Hasonló kicsit egy aerobic órához. Ebben találtam meg magam sokkal jobban. Így már nem volt olyan monoton számomra a futás, és a testem feszesdett a gyakorlatoktól, a hátam kevésbé fájt a féloldalas terheléstől, mivel gyakorlatokat csináltam rá.

Felkerestem egy profi edzőt, segítségével elkészítettük a Strollfit óra koncepcióját, felépítését, összeállítottuk a tananyagot az oktatók képzéséhez,

Különös tekintettel arra, hogy a szülés után mikre érdemes és kell figyelni.

10599352 367583263395479 3150539592691972476 nAz órák nagyon kellemesek, mert kint vagyunk a szabad levegőn, babánk velünk van, a mamákkal jókat beszélgetünk, sportolunk. Mindenki a saját edzettségi szintjéhez mérten tudja végezi a gyakorlatokat, így jó szívvel ajánlom bármelyik maminak! Nem kell félni semmitől, bírni fogják. A hangulat mindig felhőtlen, jókat nevetünk és óra után még játszóterezésre is marad idő.

Célom az, hogy országosan ismertté tegyem ezt a szuper sportot, hogy az anyukák tudják, szülés után is lehet mozogni, fittnek lenni testileg és lelkileg, és még dadust se kell hívni. A közösségnek és a rendszeres mozgásnak csodás hatása van!

Mozgásra fel mamik! Ha nincs futó kocsitok, akkor sincs kifogás, mert kölcsönözhettek a Fuss Babakocsival egyesülettől! J

Szeretettel:
Fruxi
www.strollfit.hu

Megjelent: 142758 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 07 november 2014 20:07